Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Νικολόπουλος, «Ἀνάγκη γιά ἀποτροπή παράνομων προσωπικῶν ἐπιδιώξεων στελεχῶν τῆς κυβέρνησης γιά ἀλλαγή τοῦ χαρακτήρα διδασκαλίας τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Αρ.Πρ. :803/3/11/15
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 
Θέμα: «Ανάγκη για αποτροπή παράνομων προσωπικών επιδιώξεων στελεχών της κυβέρνησης για αλλαγή του χαρακτήρα διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών»
Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος πληροφορηθήκαμε από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ότι στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, δρομολογήθηκε υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της ως άνω &Δόκτωρα Θεολογίας, κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, επιστολή/υπόμνημα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και δι’ αυτού προς τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος, το οποίο ανέφερε τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) στο επίκαιρο ζήτημα του αναγκαίου καθορισμού του χαρακτήρα & του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών στη β’βάθμια εκπαίδευση, κατά την ελληνική νομοθεσία. 
          
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο, ότι ανακινήθηκε το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόπιν πρωτοβουλίας της νέας Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, κ. Σίας Αναγνωστοπούλου. Μετά τις άμεσες, γενικευμένες και έντονες αντιδράσεις του Μακαριωτάτου, πολλών Ιεραρχών, πανεπιστημιακών καθηγητών, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και πλήθους κληρικών και λαϊκών, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και ουσιαστικά να αποδεχθεί, ότι το ζήτημα αυτό, έχει λυθεί οριστικά με τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, που δεσμεύουν τη διοίκηση και επομένως την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/2015/11/blog-post_90.html

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής