Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Θεμελιώθηκε Ιερός Ναός προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου


Τελέσθηκε ο Αγιασμός της Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαληβίτου


Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου ε.έ., ο Αγιασμός Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμμετεχόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ.κ. Δημητρίου.


Κατά την τελετή της  θεμελιώσεως παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ασκού κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης και Ηρακλείου κα. Αικατερίνη Πολίτου, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, πολλοί ιερείς και αντιπροσωπίες μοναχών και μοναζουσών της επαρχίας μας,  καθώς και πλήθος κόσμου που συμμετείχε προσευχητικά στην όμορφη τελετή.
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του διότι είναι ο πρώτος Ναός που θεμελιώνεται στην μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος με θαυμαστό τρόπο επέδειξε το σημείο της ανεγέρσεως του Ναού, ενώ αναφέρθηκε και εν συντομία στην σημασία της ανεγέρσεως ενός νέου Ναού τονίζοντας ότι όταν ανεγείρονται Ναοί κλείνουν φυλακές και μειώνεται ο πόνος των ανθρώπων, γιατί εκεί βρίσκουν τα πνευματικά τους καταφύγια διότι εκεί υπάρχει η σύναξις της Εκκλησίας, το σώμα του Κυρίου και ότι εντός του Ιερού Ναού ο πιστός ζει των ουρανίων αγαθών της μακαρίας απόλαυσης.
Όπου αναγείρονται νέοι Ναοί εκεί υπάρχουν και οι δείκτες πορείας όπως δείκτης πορείας είναι και ο άγιος Πορφύριος που με την ζωή και το φωτεινό παράδειγμά του μας δείχνει το ασφαλή δρόμο που μας οδηγεί στον Χριστό και στην Σωτηρία.
Καταλήγοντας την ομιλία του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους Αρχιερείς, Ιερείς καθώς και τον πολλή κόσμο για την παρουσία τους και την αθρόα συμμετοχή τους σε αυτήν την σημαντική στιγμή της Μητροπόλεως, ευχήθηκε την σύντομο αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού ο οποίος θα αποτελέσει ένα φάρο πορείας καθώς και ένα λιμάνι πνευματικής δύναμις όχι μόνο για τους ευλαβείς Χριστιανούς αλλά και για  όσους διέρχονται από τον μεγάλο δρόμο της Εγνατίας οδού θυμίζοντας πως ο τόπος μας είναι ευλογημένος και φέρει τη σφραγίδα της αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Οποίος είναι «χθς κα σήμερον ατς κα ες τος αἰῶνας».


http://www.imlagada
agioritikesmnimes.blogspot.
 
 

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής