Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συνένετευξη τοῦ Ὁσίου Γέροντος Ἰακώβου Τσαλίκη, ὅπου μιλάει γιά τά Ἱερά Λείψανα τῶν Ἁγίων μας


 Ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης των Αγίων Λειψάνων στην Ορθοδοξία μας και πως μπορούμε να σταθούμε και να αξιοποιήσουμε την ιαματική τους Χάρη και ευλογία.

Συνέντευξη με τον Όσιο Γέροντα π. Ιάκωβο Τσαλίκη, προηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας

π. Ιάκωβος: Μια μέρα θ᾽ αναστηθούν π. Κωνσταντίνε μου, κατά τη βουλή και την εντολή του Θεού που μας είπε και ο Χριστός μας «και πάντες αναστήσονται». Και ότι οστέα γυμνά εκβλύζουν ιάματα, αλλά μέσα σ᾽ αυτά τα λείψανα, τα ιερά, κατοικούσε η κατοικεί ψυχή αθάνατος
κι όσο και να φθαρούν μέσα στο χώμα και μέσα στη γη κάποτε μια μέρα θα λάβουν ζωή αυτά τα λείψανα και τα οστά αυτά, πάτερ Κωνσταντίνε, και θα αναστηθούν και θα παρουσιαστούν πάλι στον Δεσπότη Χριστό όπως, με συγχωρείτε, ήμασταν και πρώτα αλλά και με το σώμα, κι ότι θα λάβουν ζωή τα λείψανα αυτά.
π.Κ.Σ.: Πάτερ Ιάκωβε, έχετε εκεί τα λείψανα του οσίου Δαυίδ. Μήπως μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για την ενέργεια που κάνουν τα λείψανα αυτά.
π. Ιάκωβος: Πατέρα Κωνσταντίνε, τα άγια λείψανα του οσίου Δαυίδ τα βλέπετε γυμνά οστέα. Αναβλύζουν ιάματα και δίδουν θεραπεία και θεραπεύουν κάθε κακή αρρώστια, όπως τόσα και τόσα πράγματα που βλέπουμε στις μέρες μας, αυτά που σας έλεγα προηγουμένως στον όσιο και στον άγιο Δαυίδ αλλά και στον άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής