Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αὐτό εἶναι τό ΘΑΥΜΑ πού συγκλονίζει τή Δυτική Ἀττική! Οἱ τέσσερις φαντάροι στό ξωκλήσι τοῦ Ἁγίου Σαράντη!


  «Δεν έχουμε βιώσει ξανά τέτοια ανατριχίλα. Ήταν οι Άγιοι 4 Μάρτυρες. Οι "γείτονές" μας και συμπατριώτες μας, όπως τους αποκαλούμε. Αμίλητοι έστεκαν αγέρωχοι μπροστά από την εκκλησία και τον τόπο που μαρτύρησαν». 

 Με αυτά τα λόγια τα δύο μεσήλικα αδέρφια από την περιοχή των Μεγάρων έχουν γίνει τους δύο τελευταίους μήνες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για τους απλούς πολίτες όσο και για τη Μητρόπολη Μεγάρων. Η συγκλονιστική μαρτυρία των δύο αδερφών στον Μητροπολίτη Μεγάρων, που κατέγραψε και το θαύμα, μαρτυρά τη μεγάλη πίστη και αφοσίωση πολλών πιστών της περιοχή στους συγκεκριμένους αγίους.
 
Του Νίκου Νικόλιζα
Ένα θαύμα συγκλονίζει τη Δυτική Αττική. Μια ιστορία που προκαλεί δέος με πρωταγωνιστές δύο αδέρφια και τους τοπικούς Τέσσερις Μάρτυρες, η οποία διαδραματίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου και σήμερα έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας, καθώς η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.
Ο Ι.Π και ο αδερφός του Θ.Π., όπως οι ίδιοι εκμυστηρεύονται στη «News», δεν υπήρξαν ποτέ θρησκόληπτοι. Πήγαιναν, όμως, καθημερινά και άναβαν τα καντήλια της εκκλησίας όπου είναι θαμμένος ο ένας εκ των τεσσάρων τοπικών αγίων, ο Άγιος Σαράντης, αφού ο δρόμος μπροστά από το ερημοκκλήσι ήταν ο μοναδικός για να μεταβούν στο κτήμα τους. «Ήταν 6 η ώρα το πρωί. Η μεγάλη μπόρα δεν μας εμπόδισε να σταματήσουμε μαζί με τον αδελφό μου στο ξωκλήσι με σκοπό να ανάψουμε τα καντήλια και να προσκυνήσουμε όπως κάναμε κάθε μέρα», λέει ο ένας εκ των αδερφών συνεχίζοντας τη συγκλονιστική αφήγησή του.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής