Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τότε γιατί ο Χριστός εἶπε αὐτόν τόν παράξενο λόγο: Ἐγώ εἰμί ἡ ἀλήθεια; (Ίω. 14, 6). Δέν εἶπε, ἐγώ εἶμαι μέρος τῆς ἀλήθειας, ἀλλά ἡ ἀλήθεια.



       Οι Ορθόδοξοι πιστεύουν και ομολογούν, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ένας και μοναδικός Μεσσίας - Σωτήρας του κόσμου, Αυτός πού εξαγόρασε το ανθρώπινο γένος από τήν αμαρτία και το αναγέννησε. Ο Υιός του Θεού πού σαρκώθηκε από τήν Παρθένο Μαρία και το Άγιο Πνεύμα, Θεός εκ Θεού, το πλήρωμα της αληθείας, η πηγή της ζωής, ο νικητής του θανάτου, ο αίτιος της αναστάσεως, η μόνη αληθινή οδός πρός τον ορθό σκοπό, ο κριτής ζώντων και νεκρών.


Η θεοσοφική άποψη ότι η αλήθεια βρίσκεται διασκορπισμένη σε όλες τις θρησκείες, φιλοσοφίες και μυστήρια, ώστε να λένε, θα πρέπει και στο Χριστιανισμό να υπάρχει κάποια δόση αλήθειας όπως και στο Ισλάμ και στον Ινδουισμό ή στον Βραχμανισμό, στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη, στις Τάντρες και Μάντρες του Θιβέτ. Άν ήταν έτσι, τότε η κιβωτός της ανθρωπότητας θα έπλεε δίχως ελπίδα μέσα στο σκοτεινό ωκεανό της ζωής, χωρίς πυξίδα και καπετάνιο.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής