Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ὁ Ψευδοπροφήτης (Μέρος Δ΄)



Ποια θα είναι τα τερατώδη σημεία του ψευδοπροφήτου…

Και για ενίσχυση της κακοποιού δράσεως, της πλάνης, θα κάνει το προβατόσχημο αυτό θηρίο, ο ψευδοπροφήτης, με την βοήθεια του διαβόλου μεγάλα και τερατώδη σημεία. Θα κάνει προσωρινές ή ψεύτικες σατανικές θαυματουργίες, σε σημείο, που και φωτιά να κατεβαίνει από τον ουρανό στην γη, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, όπως γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (Αποκ. ΙΓ΄ 13).
Με τα τέρατα και τα σημεία, με τα ψεύτικα θαύματα θα προσπαθεί ο ψευδοπροφήτης να προκαλεί σύγχυση στην πίστη και αποπλάνηση των πιστών. Να τι γράφει στη συνέχεια ο Ευαγγελιστής:

«Και πλανά τους κατοικούντας επί της γης διά τα σημεία ά εδόθη αυτώ ποιήσαι ενώπιον του θηρίου, λέγων τοις κατοικούσιν επί της γης ποιήσαι εικόνα τω θηρίω…» (Αποκ. ΙΓ. 14).
Το έργο της πλάνης του δευτέρου θηρίου, του ψευδοπροφήτου, δεν θα ξεχωρίζει τους ανθρώπους. Εναντίον όλων των ανθρώπων θα στρέφεται. Οι ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες έχουν πάντα σκοπό να πλανήσουν όλους και «εί δυνατόν τους εκλεκτούς», (Ματθ. ΚΔ΄ 24). Δεν θα μπορέσει όμως ο Άνομος να κερδίσει τις ψυχές των εκλεκτών. «Πλανά τους επί τη γη την διηνεκή κατοίκησιν της καρδίας έχοντας. Τους γαρ εν ουρανώ κεκτημένους το πολίτευμα ουκ απατά η αίσθησις, ησφαίσμένους ακριβώς τη προαναφωνήσει της αυτού ελεύσεως», λέγει ο Ανδρέας. Το οποίο σημαίνει:
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής