Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Τήν ἱκανότητα νά διατρέχουν τόν χῶρο μέ ἀστραπιαῖα ταχύτητα τήν ἔχουν ὄχι μόνο οἱ ἄγγελοι ἀλλά καί οἱ δαίμονες, οἱ ὁποίοι, μάλιστα, μποροῦν νά μεταφέρουν ἀπό τόπο σέ τόπο τόσο τήν παχιά καί ἄψυχη γήινη ὕλη ὅσο καί τούς ἀνθρώπους, ὅπως δείχνει τό ἀκόλουθο παράδειγμα ἀπό τόν βίο τοῦ ἁγίου Ἰωάννου, ἀρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ.


Την ικανότητα να διατρέχουν τον χώρο με αστραπιαία ταχύτητα την έχουν όχι μόνο οι άγγελοι αλλά καί οι δαίμονες, οι οποίοι, μάλιστα, μπορούν να μεταφέρουν από τόπο σε τόπο τόσο την παχιά καί άψυχη γήινη ύλη όσο καί τους ανθρώπους, όπως δείχνει το ακόλουθο παράδειγμα από τον βίο του αγίου Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ.
Μια νύχτα ο άγιος Ιωάννης, όπως πάντα, προσευχόταν. Τά μεσάνυχτα ήρθε ένας δαίμονας γιά να τον τρομάξει καί να τον αποσπάσει από την προσευχή. Ο άγιος είχε ένα μεγάλο δοχείο μέ καπάκι, που το χρησιμοποιούσε ως νιπτήρα. Εκεί μέσα, λοιπόν, μπήκε ο δαίμονας καί άρχισε να πλατσουρίζει στο νερό. Ο άγιος τον έδεσε με το σημείο του σταυρού καί τον έκλεισε στο δοχείο, βάζοντας από πάνω το καπάκι. Ο δαίμονας άρχισε να κραυγάζει μέ ανθρώπινη φωνή, ικετεύοντας τόν άγιο να τον λύσει καί να τον βγάλει από το δοχείο. Κι εκείνος τού είπε:
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής