Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Οἱ ἐμφανίσεις πνευμάτων στούς ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ἀπολύτως ὅμοιες μέ τίς ἐμφανίσεις πού περιγράφονται στή Γραφή.


Οι εμφανίσεις πνευμάτων στους αγίους της Εκκλησίας είναι απολύτως όμοιες με τίς εμφανίσεις πού περιγράφονται στη Γραφή. Αποδεικνύεται κι απ’ αυτές ότι τα πνεύματα έχουν κάποιαν υλικότητα, την εξωτερική μορφή καί τα μέλη των ανθρώπων, την ικανότητα να μιλούν, αλλά καί να κλαίνε καί να γελούν όπως οι άνθρωποι. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο κόσμος στον οποίο ζουν τά πνεύματα, κόσμος αόρατος σ’ εμάς, έχει τη δική του ύλη καί ότι τα πνεύματα βρίσκονται σε συνάφεια μ’ αυτή την ύλη, εξαρτώνται από τόν χώρο καί τόν χρόνο, έχουν κινητικότητα. Θα παραθέσουμε στη συνέχεια μερικά παραδείγματα από τούς βίους των άγίων.
Η αγία οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή (2ος αϊ.), καταπληγωμένη από τά βασανιστήρια καί αλυσοδεμένη, βρισκόταν στη φυλακή γιά την πίστη της στον Χριστό. Ήταν μεσάνυχτα καί η αγία προσευχόταν, όταν της παρουσιάστηκε ένας άγγελος του Θεού, έχοντας στα χέρια του τά όργανα τών παθημάτων τού Χριστού: σταυρό, καλάμι, σφουγγάρι καί στεφάνι. 
Αφού την έλυσε, της είπε να σηκωθεί καί της γνωστοποίησε ότι ο Κύριος θα τή θεράπευε. Πράγματι, μόλις εκείνη σηκώθηκε, ο άγγελος άγγιξε όλες τίς πληγές της μέ τό σφουγγάρι, καί τότε όχι μόνο τό σώμα της θεραπεύθηκε, αλλά καί τό πρόσωπό της έλαμψε από εξαίσια ομορφιά. "Υστερ’ απ’ αυτό, ο άγγελος έγινε άφαντος . Και ο τρόπος και η αμεσότητα της θεραπείας είναι ασύλληπτα καί ανεξήγητα από τόν ανθρώπινο νου. Προφανώς, όμως, τό μέσο της θεραπείας ήταν υλικό.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής