Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ἀπό τούς βίους τῶν ἁγίων γίνεται φανερό ὅτι, σύμφωνα καί μέ τή διήγηση τῆς Ἀποκαλύψεως, ὁ ἀρχηγός τῶν πεσμένων ἀγγέλων, ὁ σατανᾶς, βρίσκεται στόν ἅδη, ἐνῶ στήν ἐπιφάνεια τῆς γῆς ἐνεργοῦν οἱ δαίμονες κάτω ἀπό τίς ἐντολές ὁρισμένων βαθμοφόρων, πού εἶναι ἐπικεφαλής τους


Από τούς βίους των αγίων γίνεται φανερό ότι, σύμφωνα και με τη διήγηση της Αποκαλύψεως, ο αρχηγός των πεσμένων αγγέλων, ο σατανάς, βρίσκεται στον άδη, ενώ στην επιφάνεια της γης ενεργούν οι δαίμονες κάτω από τις εντολές ορισμένων βαθμοφόρων, που είναι επικεφαλής τους. Οι δαίμονες κατεβαίνουν στον άδη, προκειμένου να ενημερώσουν τον σατανά για τις ενέργειές τους στην επιφάνεια της γης και να λάβουν απ’ αυτόν εντολές, οδηγίες καί κατευθύνσεις.
Κάποτε ένας δαίμονας, που εμφανίστηκε στον όσιο Ανδρέα, του μίλησε γιά την πνευματική κατάπτωση των χριστιανών και τη ζοφερή κατάσταση του Χριστιανισμού στους έσχατους χρόνους:
      Εκείνον τον καιρό οι άνθρωποι θα γίνουν πιο μοχθηροί από μας, τους δαίμονες. Τότε τα μικρά παιδιά θα είναι πολύ πιο πονηρά απ’ όσο είναι σήμερα οι μεγάλοι. Έτσι, θα πάψουμε πια να πολεμάμε τους ανθρώπους, μιας καί από μόνοι τους θα γνωρίζουν την κακία καί θα εκτελούν το θέλημά μας!
Ο όσιος Ανδρέας, γνωρίζοντας ότι οι δαίμονες δεν έχουν προγνωστική ικανότητα, ρώτησε τό πονηρό πνεύμα:
      Καί πού τά ξέρεις εσύ αυτά;
      Ο πατέρας μας, αποκρίθηκε ο δαίμονας, που κάθεται στον άδη, έχει μεγάλη πείρα και απαράμιλλη ευφυΐα. Πολλά ξέρει καί πολλά προβλέπει. "Έτσι, διδάσκει κι εμάς.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής