Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ἅγιον Ὄρος : Ποιούς ἐκφράζουν οἱ ἐκφραστές ;

Άγιον  Όρος : Ποιους εκφράζουν οι εκφραστές ;
                                                               Γράφει ένας ταπεινός προσκυνητής
 
  Διάβασα στο διαδίκτυο,σε αξιόπιστα θρησκευτικά ιστολόγια τη δήλωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους σχετικά με κείμενα και απόψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που ο καθείς αντιλαμβάνεται, ότι αναφέρονται στον απόηχο της Συνόδου στην Κρήτη και τον σάλο των αντιδράσεων που αυτή έχει επιφέρει.

Πράγματι,εδώ και δύο περίπου μήνες που έληξαν οι εργασίες της Συνόδου στο Κολυμπάρι,πολλά είναι τα ερωτήματα , περισσότερες οι ανησυχίες και πλείστες οι οργισμένες φωνές κατά των Προκαθημένων Ιεραρχών μας ,που παραχώρησαν, ως μη όφειλαν και μη κινούμενοι συνοδικά ,εκκλησιαστική ύπαρξη σε διάφορες ετερόδοξες κοινότητες ,οι οποίες απέχουν της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας .
     Μέσα στην θερινή ραστώνη ,που συνήθως  αποδυναμώνει εν γένει τα αντανακλαστικά, υψώθηκαν δικαίως αγανακτισμένες και ενίοτε οργίλες κραυγές διαμαρτυρίας που  σε συνδυασμό με πιο ψύχραιμες  προσεγγίσεις, αλλά και με διάφορα έκτακτα δυσάρεστα που δυστυχώς σκίασαν την επικαιρότητα , όπως βεβήλωση  ιερών ναών κλπ.  σκιαγράφησαν το χρονικό διάστημα που διανύουμε.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής