Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΑΚΑΡΙΑΚΩΦ (1866-1918). " Παππούλη, πές μας, ποῦ θές νά πᾶμε γιά νά σέ κρύψουμε; - Πουθενά, παιδιά μου, ἀπάντησε ἤρεμα ἐκεῖνος. Μή μέ κρύψετε... Δέν ὑπάρχει λόγος..."


Ιερομάρτυς Μιχαήλ (Νακαριάκωφ)
ΠΡΟΤΟΥ ακόμα ξεσπάσει η Οκτωβριανή Επανάσταση  του 1917, ο ιερομάρτυς Μιχαήλ, γεννημένος το 1866, ήταν ένας από τούς τρεις εφημερίους του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στό χωριό Ουσόλιε της επαρχίας Πέρμ. Παράλληλα με την ιερατική του διακονία, την οποία επιτελούσε με φόβο Θεού, δίδασκε και θρησκευτικά στο Ενοριακό Σχολείο του χωρίου, σπέρνοντας μέ περισσή ευλάβεια και Αγάπη τον λόγο του Θεού στις απλές και εύπλαστες παιδικές ψυχές.
Ο π. Μιχαήλ ξεχώριζε από τούς συνεφημερίους του για τον
ενάρετο βίο του, ιδιαίτερα μάλιστα για την αφιλοχρηματία του και τις πολλές του ελεημοσύνες. Γι` αυτό και είχε κερδίσει τις καρδιές όλων ανεξαίρετα των ενοριτών του. Τά Χριστούγεννα η ερανική επιτροπή, που συγκέντρωνε χρήματα για τά δώρα τών φτωχών παιδιών, γνωρίζοντας την απλοχεριά του π. Μιχαήλ, ζητούσε πρώτα-πρώτα τη δική του συνεισφορά, ώστε στη συνέχεια οι δύο άλλοι εφημέριοι, φιλοτιμημένοι, να μιμηθούν τη δική του γενναιοδωρία. Και το Πάσχα, ο ίδιος ο π. Μιχαήλ επισκεπτόταν τις φτωχές οικογένειες, προσφέροντας αφειδώλευτα χρηματικά ποσά για την κάλυψη τών ποικίλων αναγκών τους.
- Αυτά είναι για τις λαμπάδες, έλεγε. Αυτά για τά παπούτσια... Αυτά για τά δώρα τών παιδιών...
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής