Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ὁ ἅγιος ὁμολογητής καί μάρτυρας Σέργιος Σπεμπριάνσκι (1870-1948). Μέρος πρῶτο

Ομολογητής Σέργιος (Σρεμπριάνσκι)
ΤΗΝ 1η Αύγουστου του 1870 και στο χωριό Τρεχσβιάτσκι της επαρχίας Βορονέζ γεννήθηκε ο ένδοξος ομολογητής του Χριστού Σέργιος. Ήταν γιός του ιερέα π. Βασιλείου Σρεμπριάνσκι, ο οποίος, όταν τον βάπτισε, τον ονόμασε Μητροφάνη.
Μεγαλώνοντας, αφού τελείωσε το Εκκλησιαστικό Σεμινάριο, ο Μητροφάνης, επιθυμώντας να ασκήσει ένα επάγγελμα επωφελές για τούς βασανισμένους αγρότες της πατρίδας του, γράφτηκε στο Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Βαρσοβίας. Οι συμφοιτητές του, παπικοί Πολωνοί, ήταν αδιάφοροι για την πίστη τους. Εκείνος, ευσεβής κάτοχος της αληθινής πίστεως, σύχναζε με πνευματική δίψα στον ορθόδοξο ναό της πολωνικής πρωτεύουσας, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες.
Στη διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε μέ την κατοπινή σύζυγό του, την ’Όλγα, κόρη ιερέα, από το χωριό Βλαντίτσνο της επαρχίας Τβέρ. Ή ’Όλγα είχε τελειώσει την Παιδαγωγική Σχολή τού Τβέρ και, πριν αρχίσει να εργάζεται ως δασκάλα, πήγε στη Βαρσοβία για να επισκεφτεί κάποιοι συγγενείς της. Ο γάμος της μέ τον Μητροφάνη έγινε στις 29 Ιανουάριου του 1893.
Ο νεαρός κτηνίατρος, στο μεταξύ είχε συνειδητοποιήσει πώς η πνευματική διακονία των συνανθρώπων του, θα συντελούσε στην αιώνια σωτηρία του ήταν ασύγκριτα ανώτερη από κάθε εγκόσμια προσφορά.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής