Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟ: (Νέα ἔκδοση μέ Ὁμιλίες τοῦ μακαριστοῦ Γέρ. Γεωργίου Καψάνη) ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΕΣ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ (ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1981-1991). ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 2015.

ΒΙΒΛΙΟ: (Νέα έκδοση με Ομιλίες του μακαριστού Γέρ. Γεωργίου Καψάνη) ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΕΣ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ (ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1981-1991).
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, 2015.

Για το πνευματικό περιεχόμενο της έκδοσης είναι αρκούντως εύγλωττος ο Πρόλογός της, τον οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:
Η πνευματική κληρονομιά και παρακαταθήκη που άφησε στην Ιερά Μονή μας ο μακαριστός Καθηγού­μενος και Γέροντάς μας, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, είναι μεγάλη και πολύτιμη. Ένα μέρος αυτής της κληρονομιάς είναι το ομιλητικό του έργο. Συνέγρα­ψε βεβαίως και εξεφώνησε ομιλίες για θέματα μεγά­λα, τις οποίες ο ίδιος είχε φροντίσει να δημοσιεύση προς στηριγμόν του λαού του Θεού. Όμως, μερικές εκατοντάδες ομιλίες του στην Τράπεζα της Μονής και άλλες τόσες στις ιδιαίτερες συνάξεις της Αδελ­φότητος, είναι επίσης πολύτιμες.
Πρόθεσίς μας είναι να δημοσιεύσουμε όλες τις ο­μιλίες του, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Προς το πα­ρόν προσφέρουμε τις ομιλίες του σε ακίνητες δεσποτικές και σε θεομητορικές εορτές της δεκαετίας 1981-1991.
Θελήσαμε να τον τιμήσουμε κατά το ετήσιο μνη­μόσυνό του με την έκδοσι ωρισμένων ομιλιών του στην Τράπεζα της Μονής. Πιστεύουμε ότι με την δημοσίευσί τους ο πιστός λαός θα ωφεληθή, όπως ωφελούμεθα και εμείς καθώς τις ακούμε ή τις διαβά­ζουμε πάλι.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/2015/11/1981-1991-2015.html

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής