Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Βασίλειος Στεργιούλης, Ὑπόθεση Folgero


Υπόθεση Folgero

Βασίλειος  Χ. Στεργιούλης, θεολόγος

Παράξενος θα φανεί ο τίτλος του παρόντος σημειώματος. Θα δημιουργήσει προβληματισμό σε όσους δεν έτυχε να πληροφορηθούν σχετικά το θέμα Folgero.
Πρόκειται συγκεκριμένως για δίκη, που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από προσφυγή σ’ αυτό κατά της Νορβηγίας, διότι εισήγαγε στα δημόσια εκπαιδευτήρια της πολυθρησκειακό μάθημα θρησκευτικών. Και η απόφαση του Δικαστηρίου, στις 20 Ιουλίου 2017, ήταν καταδικαστική για τη Νορβηγία.
Η αναφορά μας στην εν λόγω δίκη γίνεται, επειδή σχετίζεται με την άκαμπτη στάση και την αδικαιολόγητη εμμονή του δικού μας Υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει στους ορθόδοξους μαθητές μας, ένα παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών πολυθρησκευτικού χαρακτήρος. Πρόγραμμα αντίθετο προς το Σύνταγμα, τους νόμους του Κράτους και το Ευρωπαϊκό δίκαιο, ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές, που δεν έχουν ακόμη γνωρίσει επαρκώς την ορθόδοξη πίστη.
Το παράδοξο είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα θρησκευτικών επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας μόνον στους ορθοδόξους μαθητές, που αποτελούν την πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού της χώρας. Ενώ για τους Μουσουλμάνους, τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Εβραίους μαθητές κατοχυρώνει νομικά το δικαίωμα τους να διδάσκονται αποκλειστικώς και μόνον την δική τους πίστη (Νόμοι: 4235/2014, άρθρο 68 και 4386, άρθρο 55).
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής