Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Χειρόγραφες μαρτυρίες σέ 17 σελίδες ἀπό τόν γέροντα Ἀναστάσιο τῆς Μονής Κουδουμᾶ γιά τόν ἀείμνηστο π. Νικόλαο Πέττα, τίς ὁποῖες παρέδωσε στόν καθηγητή Ἀθανάσιο Παλιούρα.


Χειρόγραφες μαρτυρίες σε 17 σελίδες από τον γέροντα Αναστάσιο της Μονής Κουδουμά για τον αείμνηστο π. Νικόλαο Πέττα, τις οποίες παρέδωσε στον καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα.

(σ. 1) Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουδουμά, Αστερούσια Όρη Κρήτης (29η Σεπτεμβρίου 2012).

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του αισεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβύτερου π. Αντώνιου Ρουμελιώτη από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο μοναχός Τιμόθεος, αδελφός της ανωτέρως Ιεράς Μονής με ένα υπ. φοιτητή θεολογίας ονόματι Γεώργιο, έλαβαν εντολή από τον γέροντα Αναστάσιο να καταγράψουν τα παρακάτω θαυμαστά σημεία, που έλαβαν χώρα στην Μονή μας και αφορούν ένα νέο πνευματικό αστέρι της πίστεώς μας, τον οσιωθέντα ιερέα π. Νικόλαο Πέττα από την Πάτρα, τον επονομαζόμενο σημειοφόρο.
Την περασμένη Τετάρτη κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου μας αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου Σπυριδάκη ήλθε στο μοναστήρι μας ο καθηγητής βυζαντινής αρχαιολογίας και τέχνης κ. Αθανάσιος Παλιούρας. Στον κ. καθηγητή ο γέροντας Αναστάσιος εμπιστεύθηκε τις δεκαεπτά χειρόγραφες σελίδες, όπου η τελευταία φέρει την υπογραφή του π. Αναστασίου. Και αυτό ως πνευματική παρακαταθήκη μεταγράφηκε από τον καθηγητή Παλιούρα προς δόξα του μόνου αληθινού Θεού.
(σ. 2) Στο Μοναστήρι μας εδώ και αρκετό καιρό έχουν φθάσει πληροφορίες και θαυμαστά γεγονότα για τον π. Νικολάου, κυρίως από δυό πηγές. Πρώτον από τα ορθόδοξα Περιοδικά «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Ιαν.-Μαρτ. 2012, και την «Μοναστική Έκφραση», τεύχος 48, Μαρτ.-Μάϊος 2012», και δεύτερον από διάφορους προσκυνητές, που καταφθάνουν από τον νομό Αχαΐας στο ερημικό και ταπεινό μας Μοναστήρι.
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής