Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Οὐ κλέψεις

• Μας λέγει ο Απόστολος Παύλος «ο κλέπτων μηκέτι κλεπέτω, μάλλον δε κοπιάτω εργαζόμενος το αγαθόν ταις χερσίν, ίνα έχη μεταδιδόναι τω χρείαν έχοντι».Δηλαδή εκείνος που κλέπτει, ας μη κλέπτη πλέον. Ας κοπιάζη δε περισσότερον και ας εργάζεται το έντιμο βιοποριστικό έργο με τα χέρια του, δια να έχη να μεταδίδη και σ᾽ εκεί­νον, ο οποίος έχει ανάγκη.
• Έλεγε ένας σύγχρονος Γέροντας, ο π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος ότι η κλοπή, η πληγή αυτή της κοινωνίας μας, έχει τόση διάδοση, ώστε εάν κανείς ερχόταν από άλλο κόσμο και έβλεπε την μανία με την οποία κλέβουν και αδικούν οι άνθρωποι, θα έλεγε ότι έχουν εντολή από τον Θεό, για να κάνουν έτσι. Δεν θα τους είπε ο Θεός «ου κλέψεις», αλλά κλέψετε. Όλοι κλέψετε.
Ιδιαιτέρως σήμερα υπάρχει τέτοια έξαρση και τόσοι πολλοί τρόποι, που κινδυνεύει η κλεψιά να γίνη νόμιμη είτε στο δημόσιο (εδώ έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις) η στον ιδιωτικό βίο.
Οι Πατέρες με πολλά παραδείγματα από την ζωή τους μας δίδαξαν για το πόσο μεγάλο κακό είναι η κλεψιά.
Μάλιστα διηγείται ο Αββάς Δανιήλ ότι στην Σκήτη όπου ήταν ο Αββάς Αντώνιος, υπήρχε κάποιος Μοναχός, που έκλεβε συνεχώς και δεν διορθωνόταν με τίποτε. Τότε οι Γέροντες τον έδιωξαν από το Μοναστήρι.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής