Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ. ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΒΟΛΟΥ " Μέ τήν εἴδηση τῆς κοιμήσεώς της ὁ Γέροντας Ἐφραίμ ἀποφάνθηκε: «ἡ Γερόντισσα ἀνεβαίνει ὁλόλαμπρη καί ἀνεμπόδιστη ἀπό τά τελώνια στόν θρόνο τοῦ Χριστοῦ».

Η υπομονή στην αρρώστια, στον πόνο και στις διάφορες καταστάσεις και δοκιμασίες χαρακτήρισε την Γερόντισσα σε όλη την ζωή της. Στα μέσα του 1987 δέχθηκε την ευεργετική επίσκεψη του καρκίνου χωρίς να καμφθεί το φρόνημά της. Χειρουργήθηκε στην Αγγλία και δέχθηκε την ευλογία και θεραπεία από τους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη και από τούς δύο Αγγέλους της. Μετά την αποθεραπεία της επισκέφτηκε τον Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ στην Μονή τού Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας.
Επτά χρόνια μετά την εγχείρηση, της φανερώθηκε η επικείμενη αναχώρησή της από αυτόν τον κόσμο. Αξιώθηκε να υποδεχθεί στο μοναστήρι της τον Μάιο του 1995 την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Μονή Βατοπαιδίου και καθώς την προσκυνούσε είπε: «Τώρα πού ήρθε η Τίμια Ζώνη, θα φύγω». Και πράγματι κοιμήθηκε εν Κυρίω έπειτα από δεκαπέντε ημέρες.
Την βασάνιζε καρδιακή ανεπάρκεια και είχε δύσπνοια. Μέ θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, εικόνα της οποίας βρισκόταν στο κελί της, ηρεμούσε και κοιμόταν.

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής