Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ (1975). ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ ΧΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΜΑΚΡΗ. " «Μήν στενοχωρεῖστε, κόρες μου, καί μήν θλίβεσθε. Ὁ Γέροντάς σας ἔχει παρρησία στόν Θεό. Εἶναι ὁλοζώντανος δίπλα σας καί παρακαλεῖ τόν Θεό γιά σᾶς."


Ο Άγιος Ραφαήλ και άλλοι Άγιοι συνομιλούσαν με τον Γέροντα μεταφέροντάς του την θέληση τού Θεού για διάφορα θέματα και τον στήριζαν στις θλίψεις τού τον έβρισκαν. Κάποτε είχε δει τα τάγματα των Αγίων Πάντων για τα όποια έλεγε ότι πλην των γνωστών Άγιων «είναι αμέτρητοι οι ανώνυμοι που αναπαύονται στα κοιμητήρια, είναι αναρίθμητοι οι αφανείς και οι άγνωστοι Άγιοι που γιορτάζουν την  ημέρα των  Αγίων Πάντων».
Ιδιαίτερα αναφέρεται ένα θαύμα πού έζησε με τον Τίμιο Σταυρό: Κάποτε κατά την εορτή της Υψώσεως ξέχασε να βάλει τον Σταυρό στον δίσκο με τα λουλούδια. Και όμως ένας φωτεινός θείου φωτός Σταυρός ακτινοβολούσε επάνω στον δίσκο! Όταν οι λειτουργημένοι πιστοί τον ρώτησαν, τί ήταν αυτός ο Σταυρός, εκείνος δήλωσε με έμφαση: «Πώς να μην είναι φωτεινός ο Σταυρός του Χριστού, όταν σταυρώθηκε πάνω σ' Αυτόν το Φως του Κόσμου;».
Η μοναχή Ευσεβία Κασσιώτου, αδελφή της Ιεράς Μονής Παναγίας Έλεούσης Ρότσο Κάλυμνου, μάς κατέθεσε για τον ενάρετο Γέροντα Κορνήλιο τα εξής:
http://hristospanagia3.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής