Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τό ξήλωμα σήμερα

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπος βασιλοπουλοςΣημείωση Ιστολογίου: Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που εγράφη από τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο το 1971, παρατηρούμε ακόμη μια φορά ότι τα προ 45ετίας συνταρακτικά γραφόμενά του, με τον καιρό επιβεβαιώνονται όλο και εντονότερα, καταδεικνύοντας την γραφίδα του μακαριστού πατρός άκρως προφητική.

 Οι Οικουμενιστές και οι πίσω τους κρυπτόμενες σκοτεινές δυνάμεις, δεν έπαυσαν έκτοτε το ξήλωμα της Εκκησίας. Κάθε ημέρα, που περνάει, κάνουν σιωπηλό πόλεμο. Μας ξεφτίζουν, μας απομακρύνουν με τον τρόπο τους αυτόν από κάθε τι το γνήσιο. Το όμορφο εξωκκλήσι π.χ. θέλουνε να μας το κάνουνε σαν τουριστικό περίπτερο και τη λατρεία μας σαν θέατρο.
Με το πέρασμα του χρόνου επιτείνεται και το «ξήλωμα». Οι εχθροί της Ορθοδόξου Πίστεως κάθε τόσο βρίσκουν και κάτι, που δεν είναι τάχα καλό στην Εκκλησία.
Μιλάγανε για πρόοδο και εξέλιξη. Δεν τους άρεσε η Βυζαντινή μουσική κι αρχίσανε να την «μεταποιούν» στην Ευρωπαϊκή. Δεν τους άρεσε η αρμονία και η αγνότητα της μουσικής της Εκκλησίας και κάνανε το παν, για να βάλουν στους Ναούς χορωδίες σε ρυθμό καντάδας. Φτιάξανε θεατρικές τετραφωνίες, για να σβήσουν τον ήχο της κατανυκτικής προσευχής, που εκφραζόταν με την Βυζαντινή μουσική…

ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ LORD JESUS CHRIST 3. ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θεία Ψυχανάλυση». Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κανὼν Ἱκετήριος εἰς τὸν Ἰησοῦν Χριστόν

Ὁ Μέγας Παρακλητικὸς Κανὼν τῆς Παναγίας

Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρακλητικός Κανών Οσίου Αρσενίου - Βατοπαίδι Χαλκιδικής